Cégalapítás 10 lépésben

das_konyveles_cegalapitas_10_lepesben

das_konyveles_cegalapitas_10_lepesben

A cégalapítás egy összetett folyamat, és lehet, hogy Ön még csak az ötletig jutott el. Segítünk, hogyan tovább!

  1. Kell egy ötlet (mit, kiknek szeretne eladni és azt milyen módon fogja megvalósítani),
  2. egy üzleti terv (bevételek, költségek megbecslése).
  3. Járjon utána, hogy a végezni kívánt tevékenység engedély köteles-e.
  4. Válassza ki a megfelelő cégformát (a cégformákról szóló írásunkat itt olvashatja),
  5. adózási módot (KATA, áfa-mentesség, stb. – kérjen tőlünk tanácsot!)
  6. Ha Bt-t vagy Kft-t választ, egy még nem foglalt cégnéven is gondolkozzon! El kell dönteni, kik lesznek a cég tulajdonosai, ki lesz az ügyvezető és ő milyen jogviszonyban fogja ellátni a feladatait. Meg kell határozni a cég székhelyét, iratőrzési helyét is.
  7. Ha mindez el van döntve, már csak a bürokrácia van hátra: egy ügyvéd segítségével meg kell írni a társasági szerződést, és bejegyeztetni a cégbíróságon. Partner ügyvédi irodánk (D.A.S. Legal) ebben rendelkezésre áll!
  8. Ezt követően be kell jelentkezni a hatóságokhoz. Keressen meg minket, ha szeretné, hogy az ügyintézést elvégezzük Ön helyett, mi benyújtjuk bejelentkező bevallásait a NAV-hoz, az önkormányzathoz, a KSH-hoz és a kamarához.
  9. Nyisson bankszámlát a cég nevére!
  10. Kezdje meg a működést és eközben ne feledkezzen meg róla, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően adóbevallásokat, jelentéseket és éves beszámolókat kell benyújtani a hatóságok felé.

Mindehhez nagy segítség, ha már a folyamat elején megtalálja a könyvelőjét, hiszen ő nem csak a cég működése alatt, hanem már a cégalapításkor hasznos segítséget nyújthat. Böngéssze tovább honlapunkat, és ha cégünk szimpatikus, válasszon minket!
Kérjen visszahívást!

AKCIÓ