Munkahelyteremtő bértámogatás (Bértámogatások járványhelyzetben 2. rész)

a Munkahelyteremtő bértámogatás

A jelenlegi bizonytalan helyzetben sok vállalkozás már teljesen újra tudta indítani a működését. Viszont sokan vannak, akik most szeretnék visszaállítani a termelést, szolgáltatást, sőt olyan cégek is akadnak, akik a veszélyhelyzet előtt/alatti szinthez képest növekedni tudnak.

Az ő számukra kiváló lehetőséget kínál a Munkahelyteremtő bértámogatás.

2020.05.18-tól érhető el ez a program, amelynek fejenkénti havi keretösszege maximum 200.000 Ft.

A program célja új munkahelyek teremtése, ezáltal a regisztrált munkanélküliek munkába állásának támogatása. Olyan formában, hogy az adott munkáltató 6 hónapon át a bruttó munkabér és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó összegére, maximum havi 200.000 Ft támogatásra pályázhat.

A támogatáshoz az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:

  • fő eleme a létszám bővítése, amelynek meghatározására kétféle módszer közül választhatnak a vállalkozások (lásd lejjebb)
  • a támogatás 6 hónapos időszakát követően további 3 hónapra továbbfoglalkoztatási kötelezettség áll fenn
  • az azonos munkakörben dolgozók nem bocsáthatók el (normál felmondással), és cserélhetők le új „támogatott” munkavállalókkal
  • köztartozásmentes munkaadó igényelheti
  • de minimis támogatásnak minősül, ezért nem minden szektorban, cégméretben adható (pl. mezőgazdasági vagy export cégek)

Létszámbővítés meghatározásának lehetőségei:

  • létszámbővítés (ez a módszer azoknak előnyös, akiknél esetleg volt az előző 6 hónapban elbocsátás, de most a hathavi átlaghoz képest nőni fog a dolgozói létszám)
  • nettó létszámnövekedés (ez a módszer lehetővé teszi a veszélyhelyzet kihirdetése és a támogatási rendelet kihirdetése között, a veszélyhelyzetre tekintettel elbocsátott dolgozók támogatott visszafoglalkoztatását).

Támogatást a járási foglalkoztatási osztály részére benyújtandó kérelemben lehet igényelni, amelyben vagy megjelölik a foglalkoztatni kívánt személy adatait, vagy bejelentik a munkaerőigényt.

A munkahelyteremtő bértámogatás és a munkahelyvédelmi bértámogatás (részmunkaidős foglalkoztatás támogatása) munkaadói oldalról párhuzamosan is történhet. Lehetnek régi dolgozók, akik megtartását támogatja az állam, és új dolgozók, akik felvételét támogatja a program.

A támogatás összege a foglalkoztatott személy bruttó bérének és az utána fizetendő szociális hozzájárulási adónak az összege, maximum havonta 200.000 Ft.

Mit jelent ez?

A szociális hozzájárulási adó mértéke 2020. július 1-től 15,5%, ezért a példákban 1,155-ös szorzóval számolunk a fedezett költségek kapcsán.

Példa 1.: bruttó bér = minimálbér (azaz 161.000 Ft)

Ebben az esetben a támogatás összege = 161.000 Ft*1,155 = 185.955 Ft < 200.000 Ft, ezért a támogatás összege 185.955 Ft lesz.

Példa 2. bruttó bér = szakképzett minimálbér (azaz 210.600 Ft)

Ebben az esetben a támogatás összege = 210.600 Ft*1,155 = 243.243 Ft > 200.000 Ft, ezért a támogatás összege 200.000 Ft lesz.

A támogatás összege tehát nem befolyásolja a dolgozó nettó bérét, azt a munkavállaló ugyanúgy kapja meg, a támogatástól függetlenül kell az összes adót és járulékot levonni tőle.

A munkáltató pedig utólag, az adott havi tényleges bérköltségek alapján tud személyenként és havonta, maximum 200.000 Ft támogatást igényelni a felmerült költségei fedezetére.

Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy bár a tevékenységi alapú KATA és járulékmentességek június 30-cal kifutottak a támogatási rendszerből, még akár a részmunkaidős foglalkoztatáshoz kapcsolódóan is adhatóak be új támogatási kérelmek augusztus 31-ig!

AKCIÓ