Nem éri meg trükközni

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több hetes ellenőrzést indított a főváros nagy forgalmú szórakoztató negyedében működő vállalkozásoknál. Minden negyedik üzletben találtak szabálytalanságot, amelyekre mintegy 120 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki.

Az első héten több száz revizor és pénzügyőr több mint 3 ezer ellenőrzést végzett, főként az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak ítélt vállalkozásoknál. Ellenőriztek vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, vásárcsarnokokban működő vállalkozásokat és személyszállítókat is.

Bevétel-növekedés, majd visszaesés

Az ellenőrzés hetében több vállalkozás árbevétele több mint háromszorosára növekedett: például egy bár, heti átlagos 1 milliós bevétele ellenére ezen a héten 14 millió forint forgalmat rögzített. Mintegy 50 vendéglátónál legalább másfélszeres mértékű bevétel-növekedés volt kimutatható, de az ellenőrzéssorozat lezárása után az összes cég forgalma visszaesett a korábbi, vagy annál alacsonyabb szintre. Ezek az üzletek és a hasonló árbevétel különbséget mutató vállalkozások visszatérő ellenőrzésekre számíthatnak.

Szeretne több adót megtakarítani?

Vegye igénybe vállalkozásának ügyeivel kapcsolatos adótanácsadás, adóoptimalizálás szolgáltatásunkat. Törvényes és kedvezőbb ajánlatot adhatunk a trükkök és bírságok helyet.
Forduljon hozzánk bizalommal!

KAPCSOLAT