TB változások 2020.07.01-től

— Minden dolgozó nyugdíjasra (nem csak munkaviszonyosokra) kiterjesztik a járulékmentességet, a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség megmarad, ennek mértéke 15%.

— Egyetlen járulék lesz, amelynek a (régi)-új neve: Társadalombiztosítási járulék. 
Mértéke: 18,5%.
Összevonják a Nyugdíjjárulékot (10%) és az Egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot (4% + 3% + 1,5%).
Ugyanakkor az egészre igénybe lehet venni a gyermekek után járó családi kedvezményt, tehát az SZJA-n túl, már a teljes TB járulék terhére. 

— Minden munkaviszonyra előírás lesz egy minimális járulékfizetési kötelezettség (a minimálbér 30%-ának megfelelő összeg), tehát aki most heti 1 órában, arányos minimálbérrel ügyvezető, annak többszörösére nőhet a fizetési kötelezettsége.

— Az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 7.710 forintra (napi 257 forint) növekszik.

— Aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.
(Az a tartozás számít bele a háromhavi elmaradásba, amelyik 2020. július 1. után keletkezik.)

— Az egészségbiztosítási- és munkaerőpiaci járulékot 2020. július 1-től a minimálbér összege után kell fizetni, azaz csökken a fizetési kötelezettség. (Eddig egyéni vállalkozóként vagy társas vállalkozói jogviszonyban emelt alap után kellett fizetni az egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot, azaz a minimálbér vagy garantált bérminimum 150 %-a után a 8,5%-ot, ezt eltörlik, nem kell majd felemelni az alapot, a tényleges minimálbér vagy garantált bérminimum alapján kell majd fizetni.)

Minimálbér és garantált bérminimum összege még nem került elfogadásra, jelenleg mintegy 8% mértékű emelés várható január 1-től, ami azt vetíti előre, hogy a minimálbér várható összege 161.000 Ft lehet (149ezer volt idén), a garantált bérminimum várható összege 211.000 Ft lehet (195.000,- Ft volt idén).

Garantált bérminimumot abban az esetben kell alkalmazni, ha egy

  • szakképzettséget igénylő munkakörben
  • az adott szakképzettséggel rendelkező személyt alkalmazunk.

(Szakképzett a szakmunkás is, ezért pl. az asztalos, ha ebben a munkakörben alkalmazzák, akkor legalább garantált bérminimumot kell számára fizetni. Azonban, ha valaki pedagógus főiskolai diplomával dolgozik pénzügyi-számviteli szakképzettséget igénylő területen, akkor számára a szakvégzettség megszerzéséig NEM kell a garantált bérminimumot figyelembe venni.)

A teljes cikkből választ kaphat a fenti kérdésekre.
A cikk első részét itt találja.

FIGYELEM!

Az itt szerepelő cikkek tartalma a megjelenéskor érvényes szabályok alapján íródott, sajnos a jogszabályok gyakori változása miatt ezek akár rövid időn belül érvényüket veszíthetik.

Cikkeink célja a figyelemfelhívás, konkrét számviteli, adózási kérdésével forduljon szakemberhez, aki az eset összes körülményének figyelembevételével tud állást foglalni, javaslatot tenni.

Kérdés esetén vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot.

AJÁNLATKÉRÉS


Jogi kérdésekről anyacégünk oldalán:  www.das.hu olvashat bővebben.

AKCIÓ